Mammor & Minimodeller

Datum: 2012-01-31 | Tid: 18:36:17
Nu ska jag titta på Mammor & Minimodeller. Jag missade det igår så då tänkte jag kolla på det nu istället :). Jag tycker faktiskt det är ganska roligt att titta på, även fast det är lite konstigt på något vis :).

/Mathilda

Äntligen!

Datum: 2012-01-31 | Tid: 16:57:43
På bilden ser ni en del av paketet och såklart även tuggummipaketet.

I lördags beställde jag en datasladd och redan idag åkte vi till posten och hämtade den :). Min datasladd gick sönder för ungefär 5 månader sen och tills nu har jag lånat Maddes datasladd, och det har inte funkat så där jättebra.. Men nu har jag iallafall köpt en ny datasladd och kan nu sitta i mitt eget rum med datorn, vilket jag inte gjort på åratal! :) Samtidigt som vi hämtade min datasladd passade jag även på att köpa ett paket med tuggummin. Hehe, det kommer nog vara slut lika fort som jag köpte det :). Eller iallafall nästan..

/Mathilda

Familjen annorlunda

Datum: 2012-01-30 | Tid: 19:58:00
Idag börjar Familjen Annorlunda och självklart ska jag, Madde och mamma titta på det. Vi har följt Familjen annorlunda sedan första säsongen så det vore ju en synd om vi inte följer det denna gång :). Efter Familjen annorlunda ska jag läsa en liten stund har jag tänkt och sedan är det kanske dags att sova.

Jag är inte uppe alls länge på kvällarna faktiskt. Jag brukar lägga mig och läsa vid ungefär halv tio till kvart över tio och efter det sover jag. Ändå är jag dödstrött på morgonen när klockan ringer 05.30. Men jag kan ju inte direkt gå och lägga mig tidigare .. :).

/Mathilda

Vill ha ♥

Datum: 2012-01-30 | Tid: 19:11:34
Lite saker jag vill ha från Hööks :). Men ridskorna och chapsen tycker jag är det viktigaste just för tillfället eftersom att mina ridskor är för små.. Jackan, hjälmen och handskarna är mer vill ha saker :).

/Mathilda

Har du en blogg?

Datum: 2012-01-30 | Tid: 18:38:55
Har du som läser denna bloggen själv en blogg, kommentera gärna isåfall! :) Jag har nämligen funderat på att jag skulle kunna plocka ut den bloggen som jag tycker är bäst utav era bloggar och sedan skriva om den i ett inlägg? Jag menar, jag kan skriva vad som är bra med den och även vad som kanske kan förbättras? Även fast vi inte har så många läsare på denna blogg kanske det skulle bidra till iallafall några fler läsare på din blogg :).

/Mathilda

Kalender på posten

Datum: 2012-01-30 | Tid: 18:22:48
Idag fick jag denna lilla kalender på posten :). Jag prenumererar på tidningen Frida och vi har nyss betalat för ett år till, så då fick jag den som en liten present. Jag gillar verkligen denna typ av kalender, man kan nämligen utvärdera månaden samt få en del tips och det finns även horoskop. Jag hade en förra året också och jag har inte varit besviken :).

/Mathilda

Svar på kommentar..

Datum: 2012-01-29 | Tid: 17:32:33
Jag springer ungefär 2,5 km. Inte speciellt långt men det räcker bra för mig! :)
Jätteroligt att du kommenterade förresten! :)

/Mathilda

To do list

Datum: 2012-01-29 | Tid: 09:43:23
En bild från förra sommaren, och fråga mig inte vad det är för fel med mitt vänstra öga!


Söndagar tycker jag nästan alltid är tråkiga så därför har jag redan bestämt vad jag ska göra idag. Så jag tänkte att jag kan skriva denna lista här på bloggen så att ni också får lite tips :).

- Åka skridskor med Eddie.
- Springa den lilla rundan.
- Göra klart en SO uppgift som ska in på tisdag.
- Läsa boken Elsas Hemlighet så att jag kan lämna in en bokrecension på den såfort som möjligt :).
- Kolla över om jag kan göra några mer läxor.
- Titta på ponnyakuten.. hehe :).

/Mathilda

Åsiktsinlägg

Datum: 2012-01-28 | Tid: 23:23:36
Jag har nu i ungefär en vecka tänkt på att jag skulle vilja skriva någon form av åsiktsinlägg här på bloggen och idag kom jag på vad det ska handla om. Nämligen tjatet om att man är bortskämd. Jag tycker det har tonats ner en del nu, åtminstone för mig men jag väljer ändå att ta upp det, eftersom att jag har starka åsikter angående detta.

Hur ofta får man inte höra att man är bortskämd? Jo, om man tänker efter tror jag att man åtminstone kan komma fram till en gång då man har blivit kallad bortskämd. Jag har blivit kallad detta ordentligt två gånger och det var när jag fick min laptop och iphone. Men varför? Personerna som kallar dig bortskämd har oftast ingen aning om hur du har det hemma, jag menar.. för mig är det så att mina föräldrar lägger pengar på lite dyrare saker istället för att lägga pengar på billiga saker då och då. Detta har personerna som kallat mig bortskämd ingen aning om, men varför kallar dem mig då för bortskämd?

Jag tror detta handlar om en hel del avundsjuka. Varför bryr man sig så mycket om att berätta för personen hur bortskämd den är om man inte är avundsjuk? För avundsjuka är något som vi människor helt enkelt är. En del kan kontrollera denna avundsjuka och helt enkelt blir glada för personers skull när de t.ex. har fått något som de blivit väldigt glada för, medans andra vänder detta till något negativt. De börjar kalla personerna för bortskämda. Men varför? Detta är någonting som jag själv inte förstår. Men varför kan vi inte nöja oss med vad vi själva har och bli glada för andra personers skull, som t.ex. har fått någon fin födelsedagspresent?  Och om vi nu inte kan bli glada utan endast blir avundsjuka, varför då börja berätta för personer hur bortskämda de är?

Med detta menar jag inte att just ordet bortskämd är något dåligt, och inte heller att det är just är såhär. Utan det är vad jag tror, och vad jag själv tycker. Jag vill definitivt inte klanka ner på någon genom detta inlägg utan jag vill endast ge er som brukar kalla personer bortskämda en liten tankeställare :). Sedan är det ju förstås inte säkert att du har blivit kallad bortskämd, eller kallat någon bortskämd men jag vet att det finns en hel del personer som har blivit det.

/Mathilda

Kommer inte på något, hoho.

Datum: 2012-01-28 | Tid: 22:21:50

Redigerat överdrivet mycket.

Hejsan hejsan :)

Jag tänkte göra ett inlägg nu, men saken är den att jag har suttit jättelänge och försökt komma på något att blogga om men jag kommer inte på något. För jag har nästan inget att blogga om, idag så har jag inte gjort så mycket så då är det ju inte kul att läsa om det.. så vad ska vi snacka om ? Hm.. joo juste, vi har inte så bra med kommentarer nu som förr hade vi iallafall lite mer, så om ni vill så kan ni kommentera lite! Men då ska jag se till att jag iallafall skriver en fråga i slutet av varje inlägg så ni har något att kommentera om.
Vad vill ni att vi ska blogga lite mer om? :).

/Madde

Dags för att springa

Datum: 2012-01-28 | Tid: 17:03:05
Nu ska jag ut och springa lite. Jag hoppas verkligen att det inte är så halt den här gången för så här taggad har jag nog aldrig varit på att få träna lite :). Än så länge springer jag ungefär halva biten utav den rundan jag springer. Men jag har tänkt att öka "springsträckan" succesivt, så att det inte blir för jobbigt. För om det blir för jobbigt blir det hela tråkigt. Men i slutet av mars har jag iallafall som mål att orka springa hela rundan! Jag ska klara det! :)

/Mathilda

28 Januari 2012

Datum: 2012-01-28 | Tid: 12:44:29
Idag händer antagligen inte speciellt mycket. Mamma, Jocke, Eddie och Madde ska åka in till mormor och morfar senare, för morfar har problem med sin dator men jag tror inte att jag ska följa med då. Men jag ska istället gå ut och springa lite, jag får bara hoppas på att det inte är så himla halt ute!

Förut var Eddie och jag och åkte skridskor. Det är fjärde gången han åker och han har faktiskt blivit jätteduktig! Han åker faktiskt nästan snabbare än mig, om jag inte försöker åka fort vill säga :).

/Mathilda

Jag. Stör. Mig.

Datum: 2012-01-28 | Tid: 12:28:15




Jag stör mig sjukt mycket på alla som skriver
'gilla min bild' eller 'gilla min status'. osv.. liksom jag gillar om jag vill, om jag tycker bilden är fin eller något eller om jag har lust! Inte om någon säger åt mig att göra det, eller ibland om någon säger det och jag tycker den är fin!. Men liksom det klart det är kul att få många gillningar på sin bild eller status, men jag tror dom flesta gillar om dom tycker om bilden eller statusen inte för att någon har sagt det.. Tex. profilbilder det har blivigt värsta grejen, alla vill ha en awesome profilbild men alltså sån big deal är det ju egentligen inte det är ju bara ett foto, och att skriva stausar eller medelanden att du ska gilla min profilbild har blivigt lite överdrivet.. deklart att det finns sjukt många på facebook som har jättefina profilbilder, men min profilbild den tycker inte jag är så bra men det är bara en bild och jag känner liksom inget behov av att ha en jätte bra profilbild.. bara jag som tycker det är så här eller ? :O

/Madde

Rosa!

Datum: 2012-01-27 | Tid: 22:48:49
Jag satt precis och redigerade lite bilder i photoshop. Helt plötsligt började jag testa med en massa färglager och de två översta bilderna visar resultatet :). Hehe, jag tycker dem blev lite roliga ändå. De två understa bilderna är orginalen, men jordgubbsbilden är inte riktigt likadant beskärd :).

/Mathilda

Tacos

Datum: 2012-01-27 | Tid: 19:52:13
Idag var det jag och Madde som fick laga maten :). Det blev tacos och det blev faktiskt riktigt gott. Fast tacos är ju inte särskilt svårt att laga :). Vi dukade även lite finare än vanligt och tog då lite detaljbilder på dukningen. Vi blev nöjda med både maten och dukningen!

/Mathilda

Mobilblogga?

Datum: 2012-01-27 | Tid: 12:28:36
Hejsan :).
Nu har jag precis fixat på min egna blogg så att jag kan mobilblogga, kanske ska göra det här med? :). Fast jag vet inte om man kan ha två bloggar att mobilblogga till.. Men vi får se! Om ni har någon fråga angående bloggen eller något annat kan ni kommentera. Vi svarar på allt, antingen i en kommentar i eran blogg om ni har en eller så gör vi ett inlägg (:. Nu ska jag hoppa ut till köket med mina kryckor och ta något att äta, I'm hungry.. :).

Bloggar mer senare :D. Puss!

/Madde


Superglad!

Datum: 2012-01-27 | Tid: 06:23:56
Jag är super glad idag! :) Till att börja med är det fredag och sedan hade vi nästan (en person ifrån) besöksrekord igår! Det är verkligen jätteroligt att det har kommit hit fler personer som vill läsa våran blogg :). Så, jag och Madde får hoppas på att ni stannar.

Hehe, onödigt inlägg? :)


/Mathilda

Elsas hemlighet ♥

Datum: 2012-01-26 | Tid: 21:03:00
I julklapp fick jag boken Elsas hemlighet och jag har nu börjat läsa den :). Jag har läst den andra boken "Elsas värld" och jag tycker denna bok är minst lika bra! Tyvärr har jag inte läst den första, men den ska jag nog köpa om man fortfarande kan det. Hehe, jag hoppade rakt in i den andra boken så det kanske blir jättekonstigt att läsa den första? Iallafall, nu har jag tänkt att jag ska läsa lite och självklart blir det boken Elsas hemlighet! :)

/Mathilda

Fint från Ginatricot & HM

Datum: 2012-01-26 | Tid: 20:02:29
Detta är fina saker som jag vill ha :). Jag märkte nu att nästan allt är vitt och svart, men egentligen gillar jag mer färg.. Ja, så kan det gå! :)

/Mathilda

"Do re do"

Datum: 2012-01-26 | Tid: 18:48:42
På slöjden håller vi på med ett tema kallat "Do re do" där vi ska ta gamla saker och göra om till nya saker :). Ikväll valde jag lite tyg som jag ska ha med mig till skolan, bland annat ett lakan och ett par små "dukar". Tanken är att jag ska göra en väldigt fin kudde som jag ska ha till mitt rum när det blir dags att göra om det :).

/Mathilda

Börja plugga snart?

Datum: 2012-01-26 | Tid: 11:33:38
Hej hej!
Snart ska jag sätta mig vid mitt skrivbord med so böckerna framför mig och börja plugga, jag behöver verkligen plugga snart så jag kan allt tills i morgon. Men nu kollar jag iallafall på *Mammor med minimodeller*. Har redan sett det, men ja kollar på det igen.. :). Snart ska jag ta och äta, får se vad jag ska äta. Kommer uppdatera mer sen chaooo :D.
Nej men gulligt!

/Madde

Hemma idag.

Datum: 2012-01-26 | Tid: 07:29:16
God Morgon Alla Fina Läsare!


Idag vaknade jag sju för att jag inte kunde sova. Juste idag ska jag inte till skolan pågrundav massor med omständigheter. Men idag ska jag iallafall plugga,plugga,plugga,plugga..GAAAH! Jag har so'prov i morgon :(. Jag skulle bara slänga in ett litet inlägg nu på morgonen, det kommer troligen mer sen (:.
tyvärr hittade jag ingen passande eller bra bild just nu, så ni får nöja er med denna!

/Madde

Katastrofdag

Datum: 2012-01-25 | Tid: 20:09:45
Idag var en riktigt katastrofdag! Det hela började med att Märta fick näsblod efter gymnastiken i skolan, så då stannade jag i idrottshallen med henne och hjälpte henne. Sen när vi kom in till skolan funkade inte hissen så jag fick hoppa på kryckor upp för 6 trappor, och då ramlade jag. Självklart hade jag även glömt min skåpsnyckel så då fick vi leta upp en lärare och be om extranyckeln. Tillslut skulle vi även gå ner för tre trappor till, eftersom att hissen fortfarande inte fungerade. Så det hela slutade med att vi kom ungefär 30-40 minuter försent till lektionen!

Haha, katastrofdag var det! :)

/Madde

I'm in love..

Datum: 2012-01-25 | Tid: 19:37:53
Jag älskar verkligen den här jackan! :) Jag köpte den idag och det är den jackan som jag skrivit om förut, bland annat här. Så nu hänger den i min garderob och väntar på att det ska bli vår, men innan det blir vår hoppas jag på att ha råd med ett par vita converse. Det skulle inte sitta helt fel :).

Vill ni ha bättre bilder på jackan? Tveka inte på att kommentera! För det förstår jag helt, denna bild tog jag nämligen bara jättesnabbt med mobilen :).


/Mathilda

Butterfly

Datum: 2012-01-25 | Tid: 18:53:49

Just nu sitter jag framför mammas och Jockes dator och hittade då denna underbara bild på en fjäril. Jag gillar verkligen den här bilden och därför känner jag att jag vill föreviga den genom att lägga upp den här på bloggen.

/Mathilda


25 Januari 2012

Datum: 2012-01-25 | Tid: 06:22:56
Idag efter skolan åker jag och Madde ner till stan. Jag tänkte kolla på jackan som jag bloggade om här, så får vi se om jag köper den :). Men jag vet inte om jag vill ha den beiga längre, för den mörkblå var också jättefin tycker jag :). Men det får jag antagligen reda på när jag kommer dit.

När jag kommer hem idag har jag tänkt att blogga litegrann. För vår uppdatering har verkligen inte varit bra den här veckan. Därför tänkte jag ändra på det senare :). Något speciellt ni vill att jag ska skriva om? :)

(Glöm inte bort detta inlägg!)

/Mathilda

Glöm inte bort..

Datum: 2012-01-24 | Tid: 19:47:02
.. att följa oss på bloglovin och blogkeen! :) Det blir mycket lättare för er att följa vår blogg, samt att se till så att ni inte missar något inlägg :). Klicka bara på bilden här nedanför för att följa oss på bloglovin eller HÄR för att följa oss på blogkeen!

bloglovin

/Mathilda

Tack så mycket!

Datum: 2012-01-24 | Tid: 19:04:34
Först och främst vill jag tacka till alla som fortfarande läser våran blogg även fast uppdateringen inte alltid är så bra, och när någon uppdaterar är det oftast Mathilda. Det andra jag skulle vilja säga är förlåt att jag inte har bloggat på jätte länge och när jag väl gör det är inlägget jätte tråkigt, men jag har inte lika mycket intresse över att blogga som Mathilda har. Vissa dagar tycker jag att det är jätte kul att blogga och jag skulle kunna blogga så mycket som helst men vissa andra dagar har jag ingen lust alls. Jag lovar er att min uppdatering ska bli bättre! :). Tack för alla fina kommentarer som ni har kommenterat det betyder mycket ♥.

/Madde

Akuten

Datum: 2012-01-24 | Tid: 18:53:05
Hej hej!

Idag har jag tillbringat min *underbara* dag på akuten.. Kul! För att jag har ju skadat min fot som jag har berättat i några inlägg tidigare :). Det gick bra på akuten och dom trodde bara det var en rejäl stukning..TUR! Haha :). Nu sitter jag och pluggar till  so'provet som är på fredag, SNACKA OM TRÅKIGT! Hahaha :) Nu ska jag sätta mig och kolla lite på tv'n ses ♥

/Madde

Detaljbilder hemma hos mormor & morfar

Datum: 2012-01-24 | Tid: 18:20:00
Igår åkte jag somsagt hem till mormor och morfar eftersom att jag inte mådde så bra. Men efter några timmar hade jag bara ont i huvudet så då passade jag på att fota en del detaljbilder. Mormor och morfar har nämligen väldigt fina detaljer i sitt hus, och därför tänkte jag att jag skulle fånga dessa fina detaljer på bild. Tyvärr fick jag använda mobilen till bilderna.

/Mathilda

Sjuk?

Datum: 2012-01-23 | Tid: 12:40:43
Just nu sitter jag i soffan hemma hos mormor och morfar och tittar på tv :). Jag gick nämligen hem från skolan idag, för jag mådde helt enkelt inte bra. Nu mår jag bättre, men jag har fortfarande ganska ont i huvudet. Men jag ska inte klaga! :)

När jag kommer hem hoppas jag på att jag mår helt bra och att klockan inte är allt för mycket. För jag har lovat Eddie att jag ska följa med honom och åka skridskor idag, men vi får se hur det blir :).

/ Mathilda

22 Januari 2012

Datum: 2012-01-22 | Tid: 08:35:41
Idag åker jag till pappa, så bloggen kommer nog tyvärr ligga lite nere idag. Men imorgon kommer både Madde och jag hem hit till mamma igen, så då kommer bloggen bli uppdaterad som vanligt igen :). Om vi inte får väldigt mycket läxor imorgon, men det tror jag inte :).

Förresten, om ni vill att vi ska ha en liten frågestund så kommentera detta inlägg :).

/Mathilda

Summering av kvällen

Datum: 2012-01-22 | Tid: 00:40:32
Nej, nu är det nog dags för mig att sova! Jag är egentligen inte särskilt trött men eftersom att det är skola på måndag igen så kan jag inte vara vaken allt för länge. Man måste ju försöka hålla "rutinen" åtminstone lite :).

Ikväll har jag inte gjort något speciellt, men ändå en del olika saker.. bland annat har jag fixat Hannas blogg, tittat på Gladiatorerna med familjen, vikt servetter (när vi skulle äta kände jag att jag ville duka med någon fin servettvikning) och tillslut har jag även ätit en hel del nötter och popcorn :).

"Servettvikningen" i färg och svartvitt.


/Mathilda

Kallt, is, halt..

Datum: 2012-01-21 | Tid: 16:17:37
Hehe, lite suddig mobilbild tagen precis innan jag skulle ge mig ut.. men den får duga :).

För ungefär en halvtimma var jag redo för att springa en liten runda men när jag kom fram till grusvägen fick jag vända direkt. Det var helt enkelt för halt. Först tänkte jag att jag skulle gå rundan istället, men det gick inte heller. Så det får helt enkelt inte bli någon träning idag. Lite synd tycker jag, för jag var riktigt taggad på att få springa lite :).

Det är faktiskt det sämsta med vintern. Det blir så halt att man helt enkelt får ställa in vissa saker, t.ex. som idag. Men vintern är allt härlig ändå!

/Mathilda

Ny bakgrundsbild

Datum: 2012-01-21 | Tid: 10:51:57
Jag fixade nyss en ny bakgrundsbild till min lilla dator. Jag gjorde den bara lite snabbt så den blev inte särskilt bra egentligen.. Men den får duga tills jag har lust med att göra en ny :). Jag valde lite våriga bilder denna gång, eftersom våren snart är här! :) Hoppas jag.. Hiss/Diss?

/Mathilda

Mina nyårslöften

Datum: 2012-01-21 | Tid: 10:23:10
Det är nu snart en månad sedan det var nyårsafton, men jag tänker ändå skriva upp mina nyårslöften här. Så att jag själv kommer ihåg dem och kan kika tillbaka för att se om jag har hållt mina nyårslöften :).

- Bli hälsosammare.
Med detta menar jag att jag inte ska äta onyttiga saker i veckorna, och även dra igång träningen på allvar :).

- Få ett bättre självförtroende.
Detta kommer antagligen komma automatiskt mer och mer när jag tränar. Jag menar, om jag börjar gilla mitt utseénde stärks antagligen mitt självförtroende.

- Inte ta åt mig, när jag vet att jag inte har gjort något fel.
Ja, detta är något som jag verkligen måste jobba med. Jag har väldigt lätt för att bli sårad och därför måste jag helt enkelt sluta ta åt mig när jag vet att det inte är jag som har gjort något fel.

Ja, det var mina nyårslöften :). Vad har ni för nyårslöften?


/Mathilda

Morgonpigg

Datum: 2012-01-21 | Tid: 08:49:43
Hittade två gamla bilder på mig, som inte alls är bra. Men jag kände att jag ville testa samma redigering som jag gjorde igår (i detta inlägg) och detta blev resultatet :). Fast jag ska nog "omredigera" dem lite, för jag är inte alls nöjd med redigeringen..

Nu har jag precis vaknat och jag känner mig inte det minsta trött, haha :). På vardagarna somnar jag nästan på bussen till skolan men på helgerna vaknar jag tidigt och är helt enkelt jättepigg, även fast jag är vaken längre på kvällarna/natten :).

Idag åker Madde till pappa, vilket jag inte gör förräns imorgon, men det betyder att uppdateringen från henne inte kommer ligga på topp idag. Därför ska jag försöka blogga lite mer, men vi får se hur det blir.. för jag måste ju ha något att skriva om :). Så har ni något "önskeinlägg"? :)

(Glöm inte bort detta inlägg!)

/Mathilda

Det är dags att drömma..

Datum: 2012-01-21 | Tid: 00:37:46
Nej, nu är det dags för mig att sova. Jag börjar bli riktigt trött och sitter här framför datorn och hackar tänder, så jag tror helt enkelt att det är bäst att jag sover nu. Jag får verkligen hoppas att jag inte blir sjuk, för idag har jag nämligen haft väldigt ont i halsen, och nu sitter jag här och hackar tänder.

Om jag nu inte blir sjuk, vilket jag får hoppas ska jag gå ut och springa en liten sväng imorgon har jag tänkt. Jag ska även hjälpa Hanna med hennes blogg och sen ska jag nog plugga det lilla jag har imorgon, så att det är klart på söndag :).

Förresten, glöm inte bort detta inlägg, för det är ni som får kommentera om det ska bli något! :)

/Mathilda

Testat lite..

Datum: 2012-01-20 | Tid: 23:14:20
Jag satt precis och testade lite saker i Photoshop och detta blev resultatet :). Det var inget seriöst, så bilderna blev inte särskilt bra men jag gillar dem på något sätt ändå. De ser väldigt mysiga ut tycker jag :).

/Mathilda

Frågestund?

Datum: 2012-01-20 | Tid: 21:57:33
Jag satt och funderade på om vi kanske skulle prova att ha en liten frågestund här på bloggen. Men sedan kom tanken "men tänk om ingen ställer några frågor?". Så, nu undrar jag.. skulle en frågestund uppskattas? :)

/Mathilda

Äntligen fredag!

Datum: 2012-01-20 | Tid: 16:42:17
Ja, äntligen är det fredag! Det är något som jag faktiskt längtat efter hela veckan :). Som tur är har jag heller inte speciellt mycket att plugga på i helgen utan bara en småsak som nog går på max en halvtimma. Så det känns riktigt skönt, då kan jag göra vad jag vill i stort sätt hela helgen :).
Nu fixar jag en frisyr på Madde. Det är verkligen något som jag tycker är roligt. Kanske borde satsa på att bli frisör? Eller nej.. Jag vet inte riktigt :).
Jag bjuder på en bild från Gran Canaria för 2 år sedan, eftersom att jag bloggar från Maddes dator och hittade en hel del mysiga bilder därifrån :).

/Mathilda

Fortfarande hemma från skolan!

Datum: 2012-01-20 | Tid: 11:01:50
Hejsan :)
Idag är jag hemma från skolan, igen!. Jag kan fortfarande inte stödja på foten :(. Jag kom nyss ut från duschen, det är supersvårt i duschen.. så jag får sitta när jag duschar hehe!. Idag har jag kollat klart på AVATAR och ska hitta en till film jag ska kolla på snart.. Nu ska jag äta något för jag är hungrig ses :D.
/Madde

Svar på kommentar..

Datum: 2012-01-20 | Tid: 06:19:18
Ja, sminkborttagningen var enligt mig jättebra! :) Den tog bort allt mitt smink lätt, och mitt ansikte blev även väldigt lent efter att jag använt den. Sen är ju ett stort plus att den inte kosta en hel förmögenhet, 39 kronor på HM och den blir din! :)

Tack, vad glada vi blir! :)

/Mathilda

En överraskning till Madde

Datum: 2012-01-19 | Tid: 20:00:00
Idag efter skolan bestämde jag mig för att åka in till stan för att köpa lite smått och gott till Madde :). Hon hoppar ju just nu runt på kryckor, som hon berättade tidigare idag. Det jag köpte var inget märkvärdigt nämligen en pepsi, en stor chokladkaka och en påse med lakrits :). Jag hade inte förväntat mig att hon skulle bli så glad som hon blev. Redan när jag gav henne pepsin lyste hon upp som en sol, men när hon sedan fick lakritspåsen och chokladkakan blev hon ännu gladare. Att så små saker kan göra någon så glad! :)

/Mathilda

Fin jacka ♥

Datum: 2012-01-19 | Tid: 19:07:22
Jag råkade precis klicka in mig på Ginatricots hemsida och hittade då denna fina jacka som jag funderar på att köpa :). Jag har fortfarande lite pengar på mitt presentkort där nämligen så när jag får min månadspeng tror jag att jag ska åka dit och köpa den. Men jag funderar fortfarande, så vad tycker ni läsare? Ska jag köpa den eller inte? :)

/Mathilda



Film

Datum: 2012-01-19 | Tid: 13:51:51
Hej hej!
Nu ligger jag i min säng med min fot på en massa kuddar och filtar och kollar på film. Just nu kollar jag på AVATAR, det var så länge sedan jag såg den. Fast den är ju ganska bra. Jag tror jag ska gå och äta snart, håller på att dö av hunger. Men jag orkar verkligen inte gå upp ur min sköna säng just nu så det får bli om ett tag :).
Här kommer det en bild i repris, för jag orkar inte gå in och fixa min bild blablabla.. :)
/Madde

Kryckor

Datum: 2012-01-19 | Tid: 07:58:12
Hejsan!

Nu sitter jag i min säng med bandage på foten och kryckorna brevid mig. I går hände det nämlingen en liten olycka för mig.. Jag var på träning, och jag körde rondat flickis sträckt och när jag landade efter det kom jag på något jätte konstigt sätt med foten. Först skrattade jag och sen efter ett tag när jag märkte hur frukansvärt ont det gjorde skrattade jag inte direkt längre! Så jag fick med mig ett par kryckor hem. Jag kan inte ens stödja på foten, det känns jätte konstigt! Idag är jag inte i skolan heller eftersom att jag har så ont. Men nu ska jag ta fram kryckorna och hoppa till soffan och kolla på tv :).

/Madde

Minishoppat

Datum: 2012-01-18 | Tid: 17:44:06
(Mobilbild)

Idag efter skolan sprang jag snabbt in till HM för att köpa lite välbehövliga saker :). Det blev hårinpackning, ansiktsmask och en "smink borttagning" :). Både hårinpackningen och ansiktsmasken har jag använt förut och enligt mig är dem jättebra! "Smink borttagningen" ska jag testa imorgon kväll eftersom att jag redan tagit bort sminket nu, eftersom att jag var ute och sprang en liten runda precis :).
/Mathilda

Ang. bloggen

Datum: 2012-01-16 | Tid: 19:27:35
Jag vet ärligt talat inte hur det kommer bli med denna blogg :). Ibland tycker jag det är jätteroligt att blogga, och vissa dagar inte alls. Idag är en sådan dag då jag helt enkelt inte har någon ork till att blogga. Inte hjälper det heller när statistiken nästan går i botten, och Madde nästan aldrig bloggar.. Så, om det är okej för er som fortfarande läser denna blogg.. så uppdaterar jag när jag har lust. Jag vill inte känna mig tvungen till att blogga minst en gång varenda dag, även fast det kanske blir så :). Så, nu vet ni!

/Mathilda

Rensat bland lådorna i badrummet

Datum: 2012-01-15 | Tid: 16:47:03
Nu har jag och Madde precis rensat klart bland våra lådor i badrummet :). Jag slängde ganska mycket utav mitt smink så nu finns bara det sminket som jag använder kvar. Jag hittade även ett litet pack med örhängen och även en fin "skål" som jag helt glömt bort! Det blir ju nästan som en liten present när man hittar något som man helt glömt bort, så det är jätteroligt tycker jag :).

Detta är det lilla packet med örhängena, och den fina "skålen" som jag hittade. Bilderna är jättedåliga men jag var lite lat och orkade inte ta några ordentliga bilder :).

Tips: Gör en bildstämpel

Datum: 2012-01-14 | Tid: 18:46:21
Eftersom att jag har funderat väldigt mycket nu på om jag ska göra en bildstämpel till bilderna jag och Madde lägger upp på denna bloggen, kom jag på idén att jag kan skriva ett inlägg om hur jag brukar göra en bildstämpel :). Jag är väldigt dålig på att förklara, men jag hoppas att detta ändå kan hjälpa er som inte vet hur man gör en bildstämpel (eller helt enkelt en egen pensel).

Ang. Veckans blogg

Datum: 2012-01-14 | Tid: 08:26:05
Jag tror vi får hoppa över veckans blogg. Än så länge har ingen anmält sig och imorgon är sista dagen. Men vi får väll hoppas att minst 4 stycken anmäler sig antingen idag eller imorgon :).
/Mathilda

Fredagen den 13

Datum: 2012-01-13 | Tid: 06:10:04
Idag är det fredagen den 13 och det betyder otur! Jag tror inte särskilt mycket på det där eftersom att jag aldrig haft någon speciell otur sådana dagar. Men vi får se hur denna dag blir, kanske kommer jag få otur just idag? Nej, det får jag nog inte hoppas på. Jag hoppas faktiskt på tur! :)

Statistiken har börjat dala neråt och det måste ju betyda att vår blogg är tråkig? Finns det något vi kan skriva om eller ändra på för att detta ska bli en intressant och rolig blogg att läsa? För det är ju ändå det vi siktar på :).

/Mathilda

Kanske hittat praoplats

Datum: 2012-01-12 | Tid: 19:03:45
Nu har jag eventuellt hittat praoplats, vilket känns väldigt roligt! :) Jag skulle återkomma imorgon så får vi se hur det blir. Ni kommer få veta mer om det imorgon, ifall jag får praoa där vill säga :).

Just nu kollar jag runt på en hel del fodral till min lilla mobil eftersom mitt nuvarande skal bara blir fulare och fulare i mina ögon för varje dag som går. Tyvärr har jag hittat ett som verkligen är jättesnyggt men det är väldigt, väldigt dyrt. Så det får jag inte in i min lilla ekonomi :).

/Mathilda

Glöm inte bort...

Datum: 2012-01-12 | Tid: 06:39:08
Nu ska jag om ungefär en halvtimma skynda ut till bussen för att åka till skolan. Men först och främst måste jag fixa mig lite till :). Idag händer det inget speciellt utan det blir nog mest att komma hem och ringa en del samtal om praon och sen får vi helt enkelt se :). Idag kommer det förhoppningsvis heller inte bara vara jag som bloggar här, utan idag kommer troligtsvis Madde skriva något :). Det blir ju mycket bättre uppdatering då, även om jag tycker jag har varit ganska duktigt på den biten :).
Glöm inte bort veckans blogg! Inlägget hittar ni här :).
/Mathilda

11 Januari - Dagen

Datum: 2012-01-11 | Tid: 20:00:35
Idag har jag självklart varit i skolan, där vi inte gjorde något speciellt, men sedan när jag kom hem har jag mest försökt fixa en del med bloggen. Jag håller nämligen på att göra ikoner för bloglovin, blogkeen och bloggtrafik som jag har tänkt att vi ska ha under ikonerna till höger om headern. De är inte helt klara ännu, men när de är klara kommer det vara väldigt enkelt för er att kunna följa oss på bloglovin och blogkeen. Vilket jag hoppas ni gör :).

Madde bloggade ingenting igår och kommer troligtsvis inte blogga idag heller. Detta beror på att hon har gymnastikträning till sent på kvällarna och när hon kommer hem så är klockan för mycket för att hinna blogga. Därför kommer jag få uppdatera bloggen själv på tisdagar och onsdagar. Det hoppas jag går bra för er :).

/Mathilda

Praoplats

Datum: 2012-01-11 | Tid: 18:38:24
Jag håller på att fundera på vart jag vill praoa och har redan ringt till några få ställen. Jag tycker det är väldigt svårt att hitta något bra ställe eftersom att de flesta ställena jag ringer till bara tar emot gymnasieelever och andra har redan fullt. Någon som har något tips på vart man kan praoa? :)
/Mathilda

Veckans blogg

Datum: 2012-01-11 | Tid: 12:18:00
Vi tänkte dra igång en liten veckans blogg här, och det vore väldigt roligt om ni som har blogg anmäler er, för alla har chans att vinna :). Men hur kommer det gå till? Jo, på söndag är sista anmälningsdagen och på måndagen väljer vi fram 3 bloggar som vi helt enkelt tycker är bäst. Sedan är det upp till er läsare att rösta fram den bloggen ni tycker är värd att vinna :). Men för att detta ska funka måste minst 4 bloggar anmäla sig, annars skjuts tävlingen fram.
Priset för denna tävling är en länk i ett inlägg, ett diplom och vinnaren får även stå länkad i vår sidomeny i minst en vecka. För att anmäla dig till denna tävling kommenterar du detta inlägg, glöm inte bort att skriva in din bloggadress!


(Detta är inte tävlingen som vi pratade om i första inlägget, utan den tävlingen väntar vi med till helgen.)

/Madde & Mathilda

Förälskad i en väska

Datum: 2012-01-10 | Tid: 20:01:58
Jag kollade precis in på HMs hemsida och hittade en väska som jag fullkomligt älskar! :) Jag har sett väskan förut,
men då tilltallade den mig inte, men idag blev jag fullkomligt förälskad i den, haha. Jag bara måste ha den. Tyvärr får det nog vänta eftersom att jag ska köpa ridskor och chaps, vilket jag berättade i förra inlägget. Sedan ska jag ju även försöka spara till en systemkamera. Aja, vi får se hur detta slutar :).

/Mathilda

Vill ha / Ska köpa

Datum: 2012-01-10 | Tid: 18:11:25
Dessa ridskor och chaps ska jag köpa såfort jag får min månadspeng. Jag fick även ett presentkort på Hööks i julklapp så det kommer jag använda också :). Ridskorna har jag bestämt mig för till 100% eftersom att det är stålhätta, men chapsen är jag ännu inte helt hundra på :). Finns det någon ridtjej där ute som har ett par sådana? Fungerar dem bra? :)

/Mathilda

Hemma

Datum: 2012-01-10 | Tid: 16:57:49
Nu har jag äntligen kommit hem. Det var ju första skoldagen år 2012 idag, men det var ingen skillnad på lektionerna för det. Vilket jag hade hoppats på. Men jag fick reda på en väldigt bra sak idag iallafall, och det är att vi är lediga på min födelsedag :). Det är ju perfekt! Då kan jag sova hur länge jag vill och sedan öppna mina presenter i lugn och ro :). Fast det är några månader kvar, så jag ska nog inte börja tänka på det ännu.

Eftersom att både jag och Madde går i skolan nu och kommer hem någorlunda sent om kvällarna tänkte jag skriva något tidsinställt inlägg, så att ni som är lediga kan iallafall ha ett inlägg att läsa :).

Förresten vi gör gärna bloglovin byten, och även länkbyten. Kommentera detta inlägg så fixar vi det :).

/Mathilda

9 Januari

Datum: 2012-01-09 | Tid: 19:53:00
Idag hände det faktiskt ändå litegrann, vilket jag inte trodde imorse. Först följde jag med mamma och Eddie till pulkabacken, där vi var i ungefär en timma. Efter det gick vi hem och fikade och sedan har jag städat mitt rum och förberett lite inför skolan i morgon. Men den senaste timmen har jag och Madde haft lite hemmaspa. Hon berättade ju precis om att vi sitter i ansiktsmasker just för tillfället, men vi har även målat naglarna. Jag har också gjort hårinpackning, jag tycker det är väldigt roligt eftersom att mitt hår blir mycket lenare av det :).

Förresten, vad roligt att ändå ganska många har hittat hit idag. Det var ju först i morse som vi tog bort lösenordet på bloggen, så jag tycker faktiskt att statistiken är jättebra. Nu får vi bara hoppas på att ni stannar kvar :).

/Mathilda

Ansiktsmask

Datum: 2012-01-09 | Tid: 19:41:26
Hejsan :)

Nu sitter både jag och Mathilda i ansiktsmasker. Själv så tycker jag att det är lite obehagligt att ha ansiktsmask, man känner sig så stel och det känns bara så konstigt. Imorgon är det skola, upp tidigt och sluta sent. Ingen bra början. Eller förresten, imorgon slutar vi ju tidigt haha. Det var ju något bra iallafall. Men jag orkar verkligen inte med alla läxor och prov!

Ha en fortsatt fin kväll :).

/Madde

Dagen

Datum: 2012-01-09 | Tid: 11:01:35
Än så länge har jag inte gjort särskilt mycket, jag vaknade ungefär vid nio, sen gick jag upp och åt frukost och satte mig vid datorn. Så jag passar på att blogga lite nu :). Jag ska försöka få tag på sömntutan Märta snart och se om vi kan hitta på något roligt med tanke på att det är skola i morgon, och sista dagen på lovet.. Jag får ångest!
Men nu ska jag försöka få tag i Märta ses.

/Madde

Hiss & Diss

Datum: 2012-01-09 | Tid: 10:45:07
Hiss
- Det börjar äntligen likna lite vinter utomhus och det har kommit lite mer än en decimeter snö :).
- Vår blogg är klar och jag är riktigt pepp på att skriva inlägg.
- Vi är fortfarande lediga :).

Diss
- Skolan börjar imorgon.
- Vår bloggdesign vill inte riktigt sammarbeta med oss.
- Jag har inga passande bilder till inläggen, vilket kanske blir tråkigt för er.

Ja, detta var en liten hiss & diss. Den blev inte särskilt genomtänkt men det är väll hissarna och dissarna just nu :).

/Mathilda

Dagens planer

Datum: 2012-01-09 | Tid: 10:32:00
Jag har verkligen suttit i åratal och letat efter en passande bild till detta inlägg, men jag hittar verkligen ingen. Därför får det bli en bild på en blomma från sommaren, eftersom att jag verkligen saknar sommaren!

Äntligen kan jag börja blogga på denna blogg! Jag har ju varit utan blogg i ungefär ett halvår nu, så det känns riktigt roligt att ha någonstans att skriva, och ännu roligare när det inte bara är min blogg, utan min och Maddes.

Idag är det sista dagen innan skolan börjar, vilket betyder att jag verkligen ska njuta utav den här dagen. Det kommer jag göra genom att bara vara hemma och kanske blogga? Nej, jag tror jag får hitta på något annat också. Men jag ska allt se till och blogga flitigt idag! :) Så ni får helt enkelt vara noga med att klicka in er på bloggen, och gärna tipsa mig om vad jag kan skriva. Jag vet ändå två inlägg jag ska skriva idag, men tips är alltid bra! :)

/Mathilda

Bloglovin, Blogkeen & Bloggtrafik

Datum: 2012-01-09 | Tid: 10:13:48
Nu kan du följa vår blogg med Bloglovin, Blogkeen och vi är även medlemmar på Bloggtrafik :). Så nu kan ni lätt se om vi uppdaterat.
/Madde & Mathilda


A Sister - En blogg, två systrar

Datum: 2012-01-09 | Tid: 01:01:26
Nu har vi, två syskon från ingenstans bestämt oss för att ha en blogg tillsammans.  Vi är riktigt taggade på den här bloggen, och vi kan redan nu avslöja att det kommer komma upp en tävling till helgen.

Men varför valde vi att ha en blogg tillsammans? Det var faktiskt Mathilda som kom med förslaget. Madde tyckte det var en bra idé och det var så vår blogg kom till. Vi hoppas nu att detta ska bli riktigt bra, men för att det ska bli det måste även ni läsare berätta för oss vad som kan förbättras med bloggen och också vad som är bra med den :).

/ Madde & Mathilda

Om Madde

Datum: 2012-01-08 | Tid: 23:58:44
Mitt namn är Madeleine, men jag kallas för Madde. Jag är en sprallig trettonårig flicka som älskar att röra på mig. På så sätt älskar jag gymnastik men även att vara med mina vänner. Därför tränar jag gymnastik tre gånger i veckan. Mina Vänner är verkligen dom bästa som finns! Min bästis Märta och jag har varit bästa kompisar sen 6:års. Vi bor också väldigt nära varandra så vi träffas ju ganska ofta. Jag är nästan helt säker på att vi är kompisar för livet.

Jag gillar också att fotografera. Men det är inget jag vill hålla på med i framtiden, utan jag gör det bara för skojs skull. Min idol är självklart Justin Bieber. Jag tror inte jag är ensam om att tycka att han sjunger otroligt bra och desutom är han sjukt snygg. Min dröm är ju såklart att få åka och träffa honom, eller åtminstonde åka på en konsert med honom.

Jag tycker det här är otroligt svårt att skriva. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om mig, men jag vet ju inte vad ni vill veta. Så om ni vill veta något mer så är det bara att kommentera! :)

Om Mathilda

Datum: 2012-01-08 | Tid: 23:25:33
Jag heter Mathilda och är en glad fjortonåring. Jag älskar hästar och drömmen är en egen häst, men eftersom det är näst intill omöjligt hoppas jag istället på att hitta en sköthäst. Jag gillar även att fota och håller just nu på att spara till en systemkamera, som jag hoppas inte kommer dröja allt för länge. För mitt fotointresse har verkligen växt under det senaste året.

Jag bor med min mamma, syster, bror och plastpappa i ett grått hus en liten bit utanför stan. Jag bor även hos min pappa men inte lika ofta. Jag gillar att bo på landet, men skulle gärna vilja flytta lite längre ut på landet eftersom att vi nu bor i ett litet samhälle. Det skulle vara väldigt härligt tycker jag, då skulle vi även kunna skaffa lite mer djur :).

På tal om djur.. hos mamma har vi en speciell liten katt vid namn Kajsa. Hon är idag femton år och har därför funnits i hela mitt liv. Det var även tal om att vi skulle skaffa en liten hund för ungefär ett år sedan. Den drömmen fick tråkigt nog ett snabbt slut eftersom det visade sig att min plastpappa var allergisk.

Har du några frågor om mig får du gärna fråga! :)